הון חוזר – למה הוא כל כך חשוב לעסק שלכם?

הון חוזר – למה הוא כל כך חשוב לעסק שלכם?

נראה על פניו כי כל בית עסק צריך בשביל נשמת אפו הון חוזר, כאשר מדובר אודות מדד שמאפשר לעסק לבחון את היכולת שלו לשלם את חובותיו לטווח הקצר, תוך כדי תכנון מבעוד מועד של תקופות עמוסות, או לחלופין של צמיחה. כמו כן, הון חוזר מזהה אף מחסור בתזרים המזומנים ואף מסייע לכם למצוא היכן המזומנים שלכם טמונים.

במה יועיל הון חוזר לבית העסק שלכם?

כאשר אתם נהנים ממספיק הון חוזר, יש באפשרותכם לעשות בו שימוש על מנת להצמיח את בית העסק שלכם, במקום רק לשאת בכל מיני התחייבויות כאלו ואחרות, או לחלופין מנעד רב של הלוואות. וכעת נפרוס בפניכם את השימושים הכי שכיחים של עתודות או הלוואות  מההון החוזר. כדלקמן –

  • כאינדיקטור לבית עסק אשר נוהל היטב, חישוב ההון החוזר יסייע לכם לאמוד את כדאיות העסק שלכם. כמו כן, הוא משמש את הבנק לשם הרחבת קווי אשראי לעסקים.
  • תוכלו לרכוש מלאי לפני העונה העמוסה בענף שלכם.
  • מסים מגיעים לעתים קרובות בזמנים הכי לא נוחים. הלוואות הון חוזר לטווח קצר יסייעו לכם לשלם את המסים מבלי שתצטרכו לרוקן את ההון החוזר שלכם.
  • תגייסו והן תכשירו עוד צוות עובדים בזמן בשביל להכשיר אותם לפני שהעסק יצמח.

מה מעיד על העסק שלכם?

כדי להבין מה הון חוזר בדיוק מעיד על בית העסק שלכם, יש להבין כי הוא לרוב מיושם לשם הערכת הבריאות לטווח קצר או ארוך של בית העסק, בעוד יש נוסחה מאוד פשוטה – הון חוזר = נכסים שוטפים – התחייבויות שוטפות. במסגרת הנכסים השוטפים נכללים כל מיני נכסים נזילים, מזומנים, חשבונות חייבים, מלאי, כמו גם השקעות, שאותם יש באפשרותכם להמיר לכדי כסף מזומן לאלתר.

בנוסף לכך, ההתחייבויות השוטפות כוללות כל מיני התחייבויות או חובות בשביל פירעון תוך כדי פחות בשנה, בעוד נכלל בהן, לדוגמה – הפחתה של פירעון חובות לטווח ארוך של שנה, חשבונות לתשלום, או חובות לטווח קצר. בעולם אוטופי, הנכסים השוטפים גדולים לאין ערוך מההתחייבויות השוטפות, מה שגורם לחשב כמובן הון חוזר חיובי, אשר בהכרח מסמל שלבית העסק יש את המשאבים המספקים על מנת לעמוד באחריות של הטווח הקצר שלו.

במה ייטיב עמכם הון חוזר?

יש כל מיני היבטים אשר לאורם ייטיב עמכם, ואלו הם לפניכם בסדר רנדומלי לחלוטין –

  • התחמקות מהפרעות בפעולות – ניהול של הון חוזר כולל שימוש בניתוח יחס. יחסים כמו יחס  חוזר, יחס מהיר, יחס מחזור חשבונות חייבים וכיוצא בזאת, מחושבים ומתפרשים בשביל לספק מידע להנהלה. מידע שכזה עוזר לבעלי העסק לתכנן ואף לבצע את הפעולות העסקיות בצורה הכי אפקטיבית. שימוש מיטבי בניהול הון חוזר מתחמק מכל מכשול עתידי בפעילות העסקית. מקרים כמו למשל – עיכוב בתשלום תשלומים וחוסר ייצור יצטמצמו בסכום משמעותי. זה ייתן לעסק יתרון תחרותי על פני מתחריו.
  • תוספת ערך – משפר את הבריאות הפיננסית של בית העסק ואת הצלחתו התפעולית. זה גורם לעסק לבלוט בין עמיתיו. בשוק מתעוררת תחושת כבוד לעסק. כל זה, בתורו, מוביל לתוספת ערך עבור הישות.
  • מבטיח נזילות – עסקים נקלעים לא פעם לבעיות קיומיות בשל מחסור במזומנים הדרושים לתפעול ולפירעון חובות לטווח קצר. הדבר מתרחש בשל מדיניות שאיננה אפקטיבית של  בעסק. ניהול הון חוזר מבטיח נזילות באמצעות מעקב אחר חובות חשבונות, חובות, ניהול מניות וניהול חובות. זה עוזר מאוד בשמירה על מספיק מזומנים נזילים בעסק בכל נקודת זמן לתשלום עלויות תפעול וחובות לטווח קצר. בשל כל זאת, הוא מסייע בהקצאה של המשאבים באופן הטוב ביותר.
  • משפר את הבריאות הפיננסית – ניהול הון חוזר עוסק למעשה בניהול מזומנים בבית העסק. הוא מעריך את מקורות הזרמת המזומנים וקובע את תזרים המזומנים בצורה הטובה ביותר. הקצאת מזומנים נכונה נותנת מקום להשקעה של יתרת המזומנים או בהחזר חובות לטווח קצר. היא מאפשרת לעסק להיות ממומן כלכלית רוב הזמן ובאופן הזה להתחמק מכל צרות משפטיות שיכולות היו להתעורר עקב מחסור בהון חוזר. רווחיות גבוהה יותר מרמזת על תשואה גבוהה יותר על ההון המועסק. זה, בתורו, ימשוך יותר הון ממשקיעים פוטנציאליים שיוביל לפתיחת יכולות נוספות.
  • שיפור של הרווחיות – יישום הלכה למעשה מיטבי של אסטרטגיית ניהול הון חוזר משפר את הרווחיות של בית העסק בטווח הארוך. המדיניות מנהלת כראוי את המלאי כדי למנוע כשלים תפעוליים. הגבייה מחובות מסחריים תהיה בזמן, משום שניהול חובות הוא חלק מרכזי בניהול ההון החוזר. לא יהיו מקרים של מחדל בתשלום הסחר לתשלום במועד הפירעון בגלל ניהול נכון והקצאת מזומנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *