פוסט: העברת בעלות רכב באינטרנט – כל מה שצריך לדעת

העברת בעלות רכב באינטרנט - כל מה שצריך לדעת

בעבר העברת בעלות על רכב מידי המוכר לידי הקונה, הייתה נעשית על ידי הליכה פיזית אל אחד מסניפי דואר ישראל הפזורים ברחבי הארץ, בהליך שכרוך בהמתנה בתור תוך בזבוז זמן יקר של שני הצדדים. כיום, עם המעבר ההולך וגובר של השירותים הציבוריים אל רשת האינטרנט, ניתן לבצע העברת בעלות רכב באינטרנט וזאת על ידי עמידה במספר תנאים שנקבעו לכך.

מהי בעלות ברכב

לכל רכב בעל רישיון לנסיעה על הכביש, ישנו בעלים רשום כאשר זהות הבעלים יכולה להיות של אדם או של ישות משפטית אחרת כגון חברה בע"מ. זהות הבעלים מוסדרת ומתועדת במשרד הרישוי, ומידע אודות בעלות ברכב זמינה לגורמי ממשל אחרים לשם ביצוע תפקידם בהם משטרת ישראל ומשרד הפנים.

הבעלות ברכב היא זכות קניינית, אשר בצדה חובות מסוימים ממגוון תחומי המשפט השונים. כך למשל, במקרה של רישום דו"ח חניה, הגורם לו יירשם הדו"ח הוא הבעלים הרשום של הרכב. כך גם במקרה של ביצוע עבירת תנועה, כאשר לא התקיים מפגש בין מי שנהג ברכב לבין איש משטרה וטענת המשטרה בדבר ביצוע עבירה מבוססת על תיעוד מצלמת מהירות או מצלמת רמזור.

העברת בעלות על רכב – מתי זה מבוצע

ביצוע העברת בעלות ברכב הוא פעולה הנפוצה בשני מקרים נפוצים. במקרה אחד, מדובר בהעברת בעלות בין מוכר הרכב לבין מי שקנה אותו, ובמקרה השני מדובר בהעברת בעלות שלא במסגרת מכירה, כגון במקרה של הורה המעוניין להעביר רכב שבבעלותו לידי אחד מצאצאיו.

העברת בעלות ברכב עד 2020

עד לשנת 2020, העברת הבעלות על כלי רכב הייתה נעשית באמצעות דואר ישראל. בתום השלמת עסקת המכירה, נדרשו המוכר והקונה להגיע בגופם אל סניף הדואר או לשלוח מיופי כוח אשר נדרשו להציג ייפוי כוח רשמי של משרד התחבורה ולבצע את העברת הרכב מול פקיד הדואר. בהמשך לכך היה נשלח עדכון למשרד התחבורה והבעלות על הרכב הייתה עוברת רשמית לקונה.

העברת בעלות רכב באינטרנט

בשנת 2020, הושק על ידי משרד התחבורה שירות ששינה את אופן העברת הבעלות על ידי הוספת האפשרות לבצע העברת בעלות רכב באינטרנט. המהלך לשינוי המצב שהיה שריר קודם לכן בוצע בעת ששרר במדינה גל מגפת הקורונה הראשון, אשר דחק במגזר הפרטי והציבורי לעבור למתכונת של ביצוע פעולות מרחוק.

שלבי העברת הבעלות

העברת בעלות רכב באינטרנט מבוצעת על ידי התחברות המוכר והקונה לאזור האישי הממשלתי שלהם, לאחר הזדהות מאובטחת שמטרתה להבטיח כי הצדדים לעסקה אכן זוהו כדבעי. בכל שלב בהליך העברת בעלות רכב באינטרנט מתאפשר למי מהצדדים למנוע את המשך העברת הבעלות כאשר אחד התנאים להעברת הבעלות הוא תשלום אגרה אשר באופן רגיל מוטל על המוכר.

מגבלות על העברת בעלות רכב באינטרנט

לצד האפשרות לבצע את הליך העברת הבעלות באופן קל אשר יש בו כדי לחסוך זמן רב משני הצדדים, ישנם מקרים בהם לא ניתן לבצע את העברת הבעלות כאשר התנאי הבסיסי הוא כי הן המוכר והן הקונה יהיה יחידים. כך למשל לא ניתן לבצע העברה במקרים של רכב שאין לו רישיון תקף, רכב שהוטל עליו שעבוד, רכב הרשום על שם חברה ורכב שהיה בבעלותו של מי שנפטר.

העברת בעלות רכב באינטרנט – דרך קלה ומהירה

כאשר מדובר בעסקת מכירת רכב בין שני יחידים, אין כל סיבה לכלות את מזן המוכר והקונה בהמתנה בסניף הדואר, וניתן לבצע את ההעברה במהירות ובקלות. לאור החובות המוטלים על בעל רכב, מוטב שלא לדחות את ביצוע העברת הבעלות ולעשות זאת בסמוך להשלמת עסקת המכירה.

יעניין אתכם גם – 

השקעות נדל”ן – כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים להשקיע

מכוניות חשמליות תוצרת סין – האם צפויה התייקרות בקרוב?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נושאים

נוספו לאחרונה